SLEDUJ!!!


PŘIHLÁŠKY NA TÁBOR SPUŠTĚNY

28. - 31. 3. - Expedice MUNA


25. let oddílu #vyroci_oddil

Stáhni si Oddílové odborky a využij domácího volna k plnění zkoušek



Povídka FUJ

Všecny díly ke stažení


Náhodná fotka

dsc01826.jpg

Kam dál

Uživatel

Archív

Oddílový archív. Místo, kam ukládáme staré materiály, analogové fotky a další artefakty z naší činnosti


Vaše fotogalerie

Fotogalerie od našich členů

Obrázků: 269

Letní tábor - Popovodňový 1997

Letní stanový - Indiánské léto srpen 1997. Díky povodním se málem neuskutečnil. Pak k tomu došlo na Rapotínské Samotě. Mix dětí oddílových a uniáckých. Bez zkušeností, za ztížených podmínek kvůli povodním, přesto se v náhradním termínu uskutečnil. Mladá parta vedoucích ve věku 16 - 21 let :)

Obrázků: 26

Podzimní tábor 1997

První podzimní tábor. Samota

Obrázků: 18

Vandr - Brankope

První návštěva zatopených lomů na Žulovsku. Při návštěvě dalšího z nich si Háma vyhodila kotník. Naštěstí nám pomohli lesáci, když ji odvezli do Jeseníku do nemocnice. Večerní sezení u ohně a hláška od Lucky "Kápni božskou nebo ti kápnu"

Obrázků: 4

Závěrečný oheň na Samotě 1998

Skončil druhý oddílový rok Závěrečným ohněm na Samotě.

Obrázků: 3

Letní tábor - Dešťů 1998

Letní tábor - Tábor dešťů - 1998. Název vystihuje, jak to na něm vypadalo. Z 13 dnů 9 propršelo. Jinak se jednalo o čistě první oddílový tábor.

Obrázků: 28

Letní tábor - Na divokém západě 1999

Zde jsme zahájili tradici stavěním vlastních táborů. Stará stanová základna z Anděláku nám ještě posloužila. Na Ranči Stříbrné říčky jsme za pár dní postavili malý tábor a další 14 tábořili a během jednoho dne i zbourali a složili. Některé části základny stále na našich táborech slouží. Tento tábor považuji za jeden z nejlepší, právě díky tomu, že jsme si jej sami postavili. Převoz na dlouhá léta nám bude zajišťovat kamarád Radar a občas i rodiče dětí :)

Obrázků: 30

M*A*S*H 2000

Letní tábor MASH 2000. Další vrchol našich aktivit. Povodněmi zničené tábořiště bylo pro tento tábor ideální. Zaměření hlavně na zdravovědu. Více k němu ve starých kronikách i tady v sekci Oddílová kroniky rok 1999 - 2000.

Obrázků: 37

Shawnee výstava

Únor 2001 a vyrážíme do Zábřehu na Moravě, kam nám pozval spřátelený skautský oddíl Shawnee na jejich výstavu o historii skautu doprovázenou hrou po městě.

Obrázků: 6

Cesta statečných V

Únor 2001 a tradiční Cesta statečných ročník V.

Obrázků: 4

Vítání jara 2001

Jedna z tradičních uniáckých akcí, kterou začali pořádat kamarádi Alča Rýznarová a Travolta. Většinou za hojné účasti a veliké zimy. Náš oddíl většinou bivakoval na půdě a byla vždy sranda.

Obrázků: 8

Letní tábor 2001 - Táborová akademie

Letní tábor 2001. Půjčená základna na Račím potoce u Žárové od Malínských pionýrů. Naprosto úžasné. Rychlá povodeň nám v polovině oddělila tábor od jídelny s kuchyní a jediná možnost jak se k místo dostat byla soustava lávek a laviček :)

Obrázků: 55

Malý vandr - Orlicko

Další Malý vandr o prázdninách v roce 2001 na Orlicko. Litice - osada Kamarád - Potštejn. Bezva počasí a parta. Super kemp pod Litickou zříceninou, kde jsme mohli spát na pódiu zdejšího minifestivaliště. Bezva točená kofola :)

Obrázků: 10

Akce Hurá

Akce Hurá je čistě dobrovolná aktivita. Byl konec prázdnin roku 2001 a v závodě PARS NOVA (opravny vagonů a lokomotiv) byl uspořádána akce pro děti ke konci prázdnin. Další dny jsme slaňovali na Kokeši.

Obrázků: 7

První oddílovka

Každý nový oddílový rok vždy zahajujeme první oddílovou výpravou. V prvních letech to bylo převážně na Senovou s tradiční fotkou na střeše lovecké chaty. Září 2001

Obrázků: 3

Podzimní tábor Xapatanie

Z tohoto tábora se moc fotek nedochovalo. Základna Drnovka Nové Losiny. Říjen 2001

Obrázků: 2

Uzlařská regata Bludov

Tradiční soutěž oddílu Delaware Bludov. Letos i s pátečním turnajem ve florballu. Listopad 2001

Obrázků: 14

Vánoční besídka a Boj o Velké vontství, Silvestr

Konec kalendářního roku 2001 vždy pořádáme vánoční besídku spojenou s Bojem o Velké vontství.

Obrázků: 11

Velké zimní závody a Cesta statečných

Leden a únor 2002 Hodně sněhu, tak jsme toho využili.

Obrázků: 5

Zimní tábor Bolatice

Únorová zimní výprava na základnu Vesmír do Bolatic za Opavou. Moc hezká vesnice a firma na výrobu lan Lanex Bolatice. Využili jsme možnosti si ve vzorkové prodejně koupit zbytky různých lan, ze kterých jsme si vyrobili lasa. Další dny jsme se věnovali i výuce lasování.

Obrázků: 11

Vítání jara 2002

Další ročník Vítání jara na Rapotínské Samotě. Duben 2002

Obrázků: 10

Indiánský desetiboj 2002

Duben 2002. Delaware uspořádal na Samotě Indiánský desetiboj. Povedená akce a získané i nějaké trofeje.

Obrázků: 10

Akce Hurá - Městské skály

První květnový den roku 2002. Šli jsme slaňovat na Městské skály. Tehdy jsme zachránili zachránili mladou lezkyni, která spadla ze skály a zlomila si kotník. Místo bylo plné výletníků, ale jen členové našeho oddílu s jedním tatínkem jsme pomohli lékařům vynést ke skalám vybavení a těžké křeslo. A potom samozřejmě křeslo i se zraněnou snést dolů k cestě. Tolik dospěláků tam bylo a nikdo nám nepomohl.

Obrázků: 5

Bambiriáda

První akce tohoto typu v našem městě. Spousty organizací se do akce zapojilo. V pátek večer každá organizace sehrála na svém místě divadlo pro děti. Super, ale náročné.

Obrázků: 29

Indiánský den v MŠ

Náš oddíl pomohl s organizací indiánského dne pro děti z jedné mateřské školky v červnu 2002.

Obrázků: 6

Cyklovýprava na Račák

Z této výpravy jsem zatím našel jen jednu fotku. Na této výpravě nám pořád pršelo a tady vznikla příhoda s Lukesem a jeho sprchování na dešti :D

Obrázků: 1

Letní tábor 2002 - Pán prstenu

Další tábor na Ranči. Opět jeho stavba. CTH vznikla na základě tehdy promítaného filmu Pán prstenu a hry Alvarez od J. Foglara. Skupina průzkumníků našla starý deník nějakého Alvareze a jeho výpravy do Středozemě a snaží podle něho putovat a hledat tajemství prstenu.

Obrázků: 25

Malý vandr - Žulovsko

Po pár letech jsme se znovu vydali na putování přes zatopené lomy na Žulovsku. Brankope - Vycpálek - Rampa. První večer jsme se museli kvůli nočnímu lijáku schovat do turistického přístřešku. Ovšem další dny už bylo krásně. Při přechodu k dalšímu lomu jsme našli v jednom remízku spousty hub (Bedla velká) a na lomu Rampa jsme si je udělali. Na Rampě jsme se i koupali přímo v lomu a skákali ze stěn do vody. Někteří dali i 7 metrovou výšku.

Obrázků: 14

Velké zimní závody

8. 2. 2003. Velké zimní závody na bobech, sáních a lopatě pro oddíly ČTU Šumperk

Obrázků: 6

Expedice Praha 2003

26. 2. - 1. 3. 2003 Druhá expedice do Prahy. Nové ústředí ČTU v posledním patře paneláku. Planetárium, středověké městečko Tuležim, podzemí pro staroměstskou radnicí, Vyšehrad a kasematy, Pražský hrad a Marek Vašut na hlavním nádraží při natáčení filmu.

Obrázků: 34

Cesta statečných VII

8. 2. 2003 - další ročník Cesty statečných. Teď vrchol Kokeš.

Obrázků: 8

Vítání jara na Samotě 2003

5. - 6. 4. 2003 - tradiční akce na Samotě. S postupem roku se účast zmenšuje.

Obrázků: 8

Bambiriáda 2003

Na bambiriádě jsme prezentovali naši činnost a tábor Pán prstenu

Obrázků: 5

Závěrečný oheň na Samotě 2003

20. - 22. 6. 2003 - Tento Závěrečný oheň byl spojený s cyklovýpravou na Samotu. Počasí nám přálo.

Obrázků: 8

Letní tábor - Carcassonne 2003

Letní tábor na vypůjčené základně skautek ze Zábřeha v Nové Senince u Starého města pod Sněžníkem. Týpkový tábor, krásné místo.

Obrázků: 67

Malý vandr - Zlatohorsko

23. - 26. 8. 2003 - Malý vandr, putování u Zlatých hor. Malá skupina, muzeum zlata a koupání ve Zlatém jezeře až po kolena :D. Výstup na Biskupskou kupu a čůrání do Polska na hraniční čáře. Bivaky u zlatorudných mlýnů. Potok, který teče do kopce a spousty hlášek :)

Obrázků: 10

Setkání v lesích na Samotě

Celostátní setkání v lesích na Samotě. Hledáme další fotky.

Obrázků: 2

Setkání BVÚ

Přijali jsme pozvání tábornického oddílu z Ostravska BVÚ na jejich tradiční zářijové setkání oddílů. Přidali jsme se ke kamarádům Šavanům, kteří znají cestu. Na tábořiště jsme přišli až kolem 22té hodiny. Najít místo, postavit stany bylo dílem okamžiku. Ráno nástup všech zúčastněných. A že nás bylo. Odhad přes 150 dětí a jejich vedoucích. Proběhlo hodně her a soutěží. Večer slavnostní oheň, kde jsme se představili s naším Mentálně čteným divadle - Pololuška. Všem se to líbilo a vyhráli jsme nejlepší scénku. Potom máme i třetí místo za nejhezčí kroniku. Během soboty nás tady navštívili kamarádi, se kterými jsme se seznámili na táboře na Ranči a na Senince.

Obrázků: 6

Podzimní tábor - Rejvíz 2003

Využili jsme možnosti ubytování v malé chatě, která dříve sloužila jako zázemí pro lesní dělníky a ustájení koní. Nyní je přestavěná k ubytování. Ale žádný komfort. Palandy, kamna, lampy a voda ze studánky. Naprosto dokonalé. Využili jsme toto místo k průzkumu okolí, ke hrám a nauce tábornických dovedností. Zde vznikla slavná Lukeho hláška s plastovou židličkou" Pojďte si taky sednout, ať to mám levnější až ji zlomím" Kdo tehdy mohl tušit, že o pár let později náš oddíl získá kousek od tohoto místa v nedalekém vojenském areálu objekt Muna 113.

Obrázků: 14

Uzlařská regata 2003

Tradiční listopadová uzlařská regata v Bludově. A opět jsme si tradičně odnesli spoustu cen za vynikající umístění.

Obrázků: 9