SLEDUJ!!!


PŘIHLÁŠKY NA TÁBOR SPUŠTĚNY

28. - 31. 3. - Expedice MUNA


25. let oddílu #vyroci_oddil

Stáhni si Oddílové odborky a využij domácího volna k plnění zkoušek



Povídka FUJ

Všecny díly ke stažení


Náhodná fotka

dsc01758.jpg

Kam dál

Uživatel

< návrat zpět

Rok 2019-20


Letní tábor Araluenští hraničáři (17. - 26.7.2020)

Celá zem je v nebezpečí. Je potřeba vycvičit více zdatných bojovníků. Přidej se k nejlepším z nejlepších a staň se novou generací královských hraničářů.

Autor: Roman Doubrava  •  Vydáno: 24.8.2020 16:37  •  Přečteno: 863x

Závěrečný oheň oddílu - 27. 6. 2020

Tak nám skončil další oddílový rok. Ten letošní byl rozhodně jiný. Činnost oddílu a dalších organizací ochromila karanténa a potom různá omezení. Naštěstí jsme vše ve zdraví přežili a mohli opět náš slavnostní oheň zapálit. Počasí bylo jako na houpačce, vedro a slunce nebo déšť.
Tohoto setkání jsme využili i k přípravě místa pro letní tábor. Stavbě slavnostního ohně a nebo koupání v nádrži. Sešlo se nás hodně a byla všude dobrá nálada. Díky za účast. A kdo tu byl?: Terezka, Andula s Anetkou, Buffy a Houfnice, Ferda, Šíma, Štěpánek, David, Krťa a Zuzka, Febab, Ondra, Anička a Koudy, Vítek, Kocourek s Májou, Olda, Áďa a Želva, Simír, Armín, Drahoš, a S.V.

Autor: vlacek  •  Vydáno: 1.7.2020 8:33  •  Přečteno: 942x

On-line oddílové schůzky

I v této nelehké době se snažíme žít oddílových životem. K tomu využíváme moderních technologií. Skupinové videokonference - Microsoft Teams. Po době zkoušek už vedeme schůzky pravidelně v obvyklém čase, STŘEDA V 16:00 (16:15) hodin. Povídáme si nebo plníme různé úkoly - šifry, poznávání obrázků a podobně. Někteří tento čas využívání i k hledání pokladů v naší Internetové hře Pátrači. Mezi další zábavný úkol patří: Natoč krátké video o tom, jak trávíš Karanténu v 45 vteřinách. Dále se blíží vyhodnocení soutěže o nejhezčí ROUŠKU a fotky do soutěže pomalu přibývají.

Navíc každého účastníka (člena) seznamuji s novinkami z našeho oddílu a organizace. Na sdíleném disku máme možnost si stáhnout podklady pro plnění zkoušek, rukodělné práce nebo jen zadání otázek či úkolů.

Další aktivity, které se snažíme dělat jsou:

Autor: vlacek  •  Vydáno: 15.4.2020 12:46  •  Přečteno: 20951x

ExZiT na Muně - 31. 1. - 3. 2. 2020

ExZiT - experimentální zimní táboření? Asi jej přejmenujeme na ExJiT - Jarní táboření. Prostě zima nebyla, za to ovšem bylo spoustu srandy. Letošní akce se zúčastnila další generace dětí - eMka. Zažili jsme toho hodně, od výpravy s vařením až po spousty vtipů. (Panda a spol.). Také jsme hráli spousty společenských her a pro některé jsme si museli namalovat čtvercovou síť na podlahu ve společenské místnosti. Někteří se pustili do plnění dalších oddílových odborností (řezbář nebo kuchař). Jeden večer se Olda a Buffy rozhodli vykoupat se v nádrži. Voda byla hodně ledová. (Foto - mobil)
A kdo tu byl?: Terezka, Zuzka - Panda, Kubíček, Buffy a Houfnice, David, Krťa a Zuzka, Plamen, Olda, Áďa, Ježek a S.V.

Autor: vlacek  •  Vydáno: 9.2.2020 17:42  •  Přečteno: 19893x

Uzlařská regata Olomouc - 11. 1. 2020

Po delší době jsme se opět zúčastnili soutěže v uzlování. Tentokráte jsme přijali pozvání oddílu Tuláci z Olomouce na jejich regionální uzlařskou regatu. Náš oddíl reprezentovalo 12 uzlařů a jeden fotograf.
V tělocvičně se sešlo přes 70 soutěžících ze 7 různých oddílů a organizací. Bylo to náročné a o postupu do finále mnohdy rozhodovaly jen vteřiny. Což se stávalo hlavně nám. I tak se nám podařilo díky Martině vybojovat prvenství v kategorii Kadeti (16 - 25 let). Blahopřeji. Poučení pro další roky: trénovat, trénovat a trénovat :)

Autor: vlacek  •  Vydáno: 13.1.2020 10:16  •  Přečteno: 20690x

Vánoční besídka a vláčky na unii

Vánoční besídka s dílničkou. Tradiční oddílovka. Letošní rok s menší změnou. Byl vynechán Boj o Velké Vontství a nahrazeno dílničkou. K večeru si KateŘína s Romanem připravili noční hru na motiv Záhady hlavolamu a po slavnostní večeři jsme si rozdali dárečky. Před spaním pak proběhla obnovená premiéra ztraceného filmu Cyril a rádio.

V době vánočního volna jsem znovu vystavěl velké modelové kolejiště velikosti H0, kde bylo v provozu několik vlaků a různých nádraží. Teď ještě doplněno o malou dílničku, kde si návštěvníci mohli vyrobit malý domeček nebo stromeček. Účast byla hlavně první den veliká, i z řad cizích návštěvníků.

Autor: vlacek  •  Vydáno: 7.1.2020 10:37  •  Přečteno: 1263x

Setkání na Muně - (26. - 29. 10. 2019)

Podzimní prázdniny a pobyt na naší základně na Muně. Počasí nám přálo a účast byla veliká. Přes 30 táborníků :) Kromě úklidu objektu, dokončení uskladnění táborové základny, jsme se zdokonalovali v tábornických dovednostech. Vaření v přírodě, práce se sekerou a pilou nebo lasování. Bylo prostě prima. Takový bezva pohodový víkend.

Autor: vlacek  •  Vydáno: 7.11.2019 20:19  •  Přečteno: 1011x

První oddílovka - 5. 10. 2019

První oddílovka v nové roce. Na nádraží se nás sešlo deset, což beru jako úspěch. Místo výpravy na Ranč jsme se pro špatné počasí přemístili do kluboven. Nejprve jsme uspořádali turnaj v piškvorkách, které vyhrál Koudy. Potom vaření a to byla docela sranda. Vyměnili jsme oheň za vařiče, louku za stoly. Pak jsme vyráběli cvičná lasa (pejsky) nebo i ty větší. Venku přestalo pršet a toho jsme využili k výuce práce s lasem. Někteří zvládli nahození lasa a občas i pár otáček krinolíny. Úklid a pak odchod.

Autor: vlacek  •  Vydáno: 6.10.2019 12:12  •  Přečteno: 843x